Stars Above & Fairest – Marissa Meyer

In this stunning bridge book between Cress and Winter in the bestselling Lunar Chronicles, Queen Levana’s story is finally told.

Mirror, mirror on the wall,
Who is the fairest of them all?

Fans of the Lunar Chronicles know Queen Levana as a ruler who uses her “glamour” to gain power. But long before she crossed paths with Cinder, Scarlet, and Cress, Levana lived a very different story – a story that has never been told . . . until now.

Marissa Meyer spins yet another unforgettable tale about love and war, deceit and death. This extraordinary book includes full-color art and an excerpt from Winter, the next book in the Lunar Chronicles series.


222 pagina’s – gepubliceerd op 27 januari 2015 door Feiwel & Friends.


The enchantment continues….

The universe of the Lunar Chronicles holds stories—and secrets—that are wondrous, vicious, and romantic. How did Cinder first arrive in New Beijing? How did the brooding soldier Wolf transform from young man to killer? When did Princess Winter and the palace guard Jacin realize their destinies?

With nine stories—five of which have never before been published—and an exclusive never-before-seen excerpt from Marissa Meyer’s upcoming novel, Heartless, about the Queen of Hearts from Alice in Wonderland, Stars Above is essential for fans of the bestselling and beloved Lunar Chronicles.


400 pagina’s – gepubliceerd op 2 februari 2016 door Feiwel & Friends


Boeken in deze serie

#1: Cinder #2: Scarlet
#3: Cress #4: Winter
#3.5: Fairest #4.5: Stars Above

Deze blogpost bevat spoilers!

Fairest en Stars Above neem ik graag samen in dezelfde blogpost, want beiden voelden niet aan als volwaardige delen van de reeks. Stars Above bestaat uit kortverhalen, maar Fairest is technisch gezien wel een volwaardig boek. Het staat los van de verhaallijn en is korter dan de andere boeken, dus daarom bespreek ik het samen met Stars Above.

Stars Above

The Little Android: Dit verhaal was heel leuk om te lezen. Ik dacht eerst dat het over Iko ging, maar dat was blijkbaar niet het geval? Ik denk dat het iets leuker was geweest als het duidelijk Iko’s voorgeschiedenis was, maar het geeft wel een goede inkijk in het leven van andere androids. Er zijn dus nog androids met ‘fouten’ zoals Iko, yay!

Glitches: Wat zonde om Linh Garan zo aan zijn einde te zien komen. Q_Q  Het geeft een interessante inkijk naar Cinder’s momenten bij haar nieuwe familie. Ik ben blij dat Cinder tenminste meteen aanvaard werd door Peony, maar ik kan niet begrijpen waarom Pearl en Adri zo afstandelijk deden. Cinder was maar een hulpeloos kind, daar kan je toch geen nee tegen zeggen?

The Queen’s Army: Top verhaal! Ik wist niet dat Wolf een normale jongen was met een gezin vooraleer hij gemodificeerd werd. Ik dacht dat ze zo geboren werden, oeps! Daardoor heb ik nu meer respect gekregen voor Wolf.

Carswell’s Guide to Being Lucky: Eerlijk gezegd ben ik geen fan van Thorne en dat is in dit verhaal niet anders. Het is geen slecht personage of zo, maar ik hou niet van zijn arrogantie. 😡

The Keeper: Ook een topper! Heel leuk om meer te weten te komen over Michelle Benoit, Logan Tanner en Linh Garan. Dit verhaal heeft voor mij meer diepte gegeven aan de personages. Ergens vind ik het jammer dat ik dit niet gelezen heb vooraleer ik aan Scarlet begon.

After Sunshine Passes By: Niet echt nieuwe informatie, maar Cress haar emoties worden hier goed weergegeven. Ik heb echt meegeleefd met haar.

The Princess and the Guard: In eerste instantie heb ik dit verhaal niet willen lezen, omdat ik schrik had dat het een stom liefdesverhaaltje ging zijn over de jeugd van Jacin en Winter. Uiteindelijk was het meer dan dat en leerden we meer over de reden waarom Winter haar manipulatie niet wilt gebruiken en hoe ze aan haar littekens komt. Ik ben blij dat ik dit verhaal gelezen heb, want het geeft Winters personage meer diepgang.

The Mechanic: Terug naar de allereerste scène, maar vanuit Kai’s standpunt. Het was leuk om te lezen hoe Kai dacht over Cinder toen ze elkaar voor het eerst ontmoetten. Lief!

Something Old, Something New: Dit is echt een hele fijne afsluiter. Bij sommige boeken heb je zo’n stom open einde dat je nóg meer wilt lezen en dan kan het niet. Bij deze boekenserie heb ik dankzij deze afsluiter een voldaan gevoel. Ik kan de serie met een gerust hart weg leggen.

Fairest

Dit boek was een interessant verhaal om je achtergrondinformatie bij te brengen, maar ik heb het gevoel alsof het beter een hoofdstuk in Stars Above was geweest dan een boek op zichzelf.

Ik heb ervan genoten om het verhaal te lezen, maar ik vond Levana als hoofdpersonage eerder irritant. Ken je dat gevoel dat je sympathie voelt voor de slechterik? Wel, dat gevoel miste ik. Levana’s gedachtegang is onbegrijpbaar voor mij. Toch heb ik wel meegeleefd met de trauma’s die ze heeft moeten doorstaan, maar haar acties tegenover Evret waren overdreven.

Wel vond ik het fijn om over Cinders moeder, Channary, te lezen. Eindelijk krijgen we een beeld over wat voor persoon zij was. Alleen stel ik me dan wel de vraag waarom het verschil tussen Cinders en Channary zo groot is. Is de Lunar opvoeding dan toch zo corrupt?


Al bij al leuke verhalen, maar ik denk niet dat ik ze gemist zou hebben als ik ze niet gelezen had. Sommige details hadden misschien beter in de hoofdboeken zelf gestaan om meer diepgang te creëren, dan dat je ze achteraf pas leest. Maar deze boeken zijn zeker leuke toevoegingen.


Leave a Reply