Scarlet – Marissa Meyer

Cinder, the cyborg mechanic, returns in the second thrilling installment of the bestselling Lunar Chronicles. She’s trying to break out of prison—even though if she succeeds, she’ll be the Commonwealth’s most wanted fugitive.

Halfway around the world, Scarlet Benoit’s grandmother is missing. When Scarlet encounters Wolf, a street fighter who may have information as to her grandmother’s whereabouts, she is loath to trust this stranger, but is inexplicably drawn to him, and he to her. As Scarlet and Wolf unravel one mystery, they encounter another when they meet Cinder. Now, all of them must stay one step ahead of the vicious Lunar Queen Levana, who will do anything for the handsome Prince Kai to become her husband, her king, her prisoner


454 pagina’s – gepubliceerd op 5 februari 2013 door Feiwel & Friends.


Boeken in deze serie

#1: Cinder #2: Scarlet
#3: Cress #4: Winter
#3.5: Fairest #4.5: Stars Above

Scarlet is het tweede deel van The Lunar Chronicles geschreven door Marissa Meyer. Mijn review over het eerste deel lees je hier.

Het was een leuk boek om te lezen, maar ik vond het moeilijk om in het verhaal te komen. Het boek begint met een volledig nieuw hoofdpersonage, waardoor ik in het begin twijfelde of ik de boeken wel in de juiste volgorde aan het lezen was. Pas enkele hoofdstukken later, lezen we pas hoe het verder met Cinder gaat. De hoofdstukken wisselen zich af tussen scènes over Cinder, Scarlet en af en toe Emperor Kaito.

Op zich is dat wel een leuk concept, maar ik vond in het begin de scènes over Scarlet niet zo leuk omdat ik wilde weten hoe het met Cinder ging. Toen het boek dan spannender begon te worden, vond ik dat ook heel lastig om dan weer naar een minder spannend deel over te gaan. Er waren gelukkig nooit erge cliffhangers.

 

Het nieuwe hoofdpersonage, Scarlet, woont in Frankrijk met haar grootmoeder op een boerderij. Ze is eigenwijs, maar streeft voor rechtvaardigheid. Ze gaat tot het einde om te weten wat er met haar vermiste grootmoeder gebeurd is. Het feit dat ze ergens honderd procent voor gaat, maakt haar een indrukwekkend personage. Ze is vaak impulsief, maar haar moedigheid die daarmee gepaard gaat is noemenswaardig.

Het boek Scarlet is net zoals Cinder op een sprookje gebaseerd, maar het heeft mij lang geduurd vooraleer ik dat doorhad. Net zoals Cinder is het niet 100% accuraat, maar goed genoeg om ook dit boek voorspelbaar te maken. Dat vond ik jammer bij Cinder en is bij Scarlet niet beter. Het is me bij het maken van deze blogpost opgevallen dat de beschrijving van dit boek eigenlijk ook al een hele hoop verklapt. Ik ben blij dat ik de beschrijving nog niet gelezen had, want dat maakt het boek toch net iets spannender. Desondanks is het wel weer een boek dat je gewoon niet weg kan leggen.

Spoilers

meer tonen


Scarlet is net zoals Cinder een leuk boek. Ik ben heel erg benieuwd naar het vervolg. Het boek krijgt van mij een welverdiende vier sterren.


One Comments

  • Riani

    12 maart 2019

    Wonderful post

    Reply

Leave a Reply