Nendoroid Elsa & Anna

Nendo- watte?!
Nendoroids zijn kleine Japanse figuurtjes die meestal een bestaand personage voorstellen uit een anime of dergelijke. Ze komen met extra lichaamsdelen en faceplates, waardoor ze redelijk customizable zijn. De meeste Nendoroids worden gemaakt door Good Smile Company.

Al sinds Frozen in de bioscopen kwam, was ik fan van de herkenbare karakters van de personages, de catchy muziek en nea1gewoon de hele setting van de film. We zijn nu ondertussen ± twee jaar verder, maar mijn Frozen hype gaat maar niet over.

Toen ik dan per toeval Nendoroid Elsa tegen kwam op een foto, werd ik meteen verliefd op het figuurtje. Ik wist eigenlijk niet eens goed wát het was, dus na wat opzoekwerk kwam ik erachter dat ik te laat was om het te bemachtigen. Ik liet het maar varen.

Mijn zus kende een verzamelfiguren winkel, waar ze mij een maand later graag eens mee naartoe wilde nemen. Er lagen een tiental Nendoroids, die eigenlijk meteen weer mijn aandacht trokken. Ik moest terug denken aan de Frozen Nendoroids en waagde mijn gok op het te vragen aan de verkoopster. Zij zei dat ze de figuurtjes onlangs besteld hadden, maar dat er iets mis was gegaan met de levering. Bummer!
Ondertussen kwam ik te weten dat er in januari een heruitgave van Elsa was geweest. En ja hoor, op de site van de Belgische dealer van Good Smile Company, stonden ze allebei te koop. Van Elsa de Re-issue en van Anna de originele versie.
Ik heb nog heel even getwijfeld, maar ik heb Elsa direct gekocht uit angst dat ze snel uitverkocht zou zijn.

Toen Elsa arriveerde, vond ik haar nog leuker in het echt. Nendoroids zijn echt heel gedetailleerd.

nea2

Dit zat in de doos

Al snel vond ik dat Anna er eigenlijk ook bij moest komen en dus heb ik haar datzelfde weekend ook nog besteld. Anna is echter heel wat beperkter. Zo heeft zij maar één faceplate, terwijl Elsa er drie heeft. Anna heeft dan weer een cape, bonnet en handschoentjes die je aan en uit kan doen. Elsa heeft eigenlijk niets om aan of uit te doen.

Bij Anna zaten ook een paar handjes waardoor Anna en Elsa handen kunnen vasthouden. Dit is zó schattig!
Als je Elsa niet koopt heb je hier niets aan, dus het is echt wel aan te raden om beide te kopen.

nea3

Anna en Elsa samen, met beide Olaf’s en rechts een halve Hatsune Miku Nendoroid.

Let wel op waar je je Nendoroids koopt, want er zijn enkele bootlegs, namaak Nendoroids, op de markt. Om dit te vermijden kan je ze best direct van de officiële dealers bestellen, die je hier kan vinden. Ik heb ze gekocht bij Archonia.

Heb jij Nendoroids of zou je er graag willen? Ik ben erg benieuwd naar jullie favoriete figuurtjes!


One Comments

Leave a Reply