Love Nikki – Dress Up Queen

Herinner je je nog de uren die je hebt gespendeerd aan dress up games? Love Nikki is daarop gebaseerd, maar dan volwassener en eentje die strategie vereist.

Love Nikki draait rond het verzamelen van kledij. Dit kan je doen door in de verhaallijn styling battles aan te gaan tegen NPC’s. Dit kost stamina (hartjes), maar je krijgt er kledij voor in de plaats die na elke battle gedropt kan worden. Met die battles kan je ook geld verdienen, waarmee je kan kledij kan kopen in de winkel of je kan er zelf kledij mee maken. Diamonds is het belangrijkste betaalmiddel, want daar kan je letterlijk alles mee doen. Diamonds kan je met echt geld kopen, maar het is geen vereiste om het spel te spelen.

Love Nikki is een spel van Chinese oorsprong en heeft de Japanse anime stijl als basis. Dit maakt alles heel schattig, maar dat hoeft niet per sé zo te zijn. Alle mogelijke kledingstijlen zijn mogelijk, je bent vrij om te kiezen! Gothic, casual, lolita, trendy, … .

Het is nu wel niet zo dat je alles in één keer gaat hebben. Love Nikki is een strategisch spel waarbij je meer outfits verzameld naargelang hoe vaak en hoe lang je al speelt. Je kleerkast vullen kost tijd, zeker als je favoriete outfits begint te krijgen.

Natuurlijk, hoe meer geld je er in steekt, hoe sneller alles gaat. Maar dat is persoonlijk geen reden voor mij om dingen te kopen. Met een beetje geduld is een groot deel perfect haalbaar als niet-betalende speler.

Stylist’s Area: Hier hou je een contest tegen andere spelers. Je kan dit vijf keer per dag doen en als je wint, klim je omhoog op de ranglijst. Ongeveer één keer per week krijg je een beloning naargelang je positie.

Competition: Ook hier moet je jezelf volgens het thema aankleden en dan kunnen anderen stemmen op wie hun favoriet is. Je kan zelf ook stemmen op anderen en rewards verdienen. Ongeveer één keer per week krijg je een beloning naargelang je aantal gekregen stemmen.

Mystery House: Hier kan je een soort van mystery goodiebag grabbelen met kleren er in.

Stylist Association: Een association is een soort van guild, clan. Samen met je groepsleden kan je styling contests aangaan en daarmee leuke outfits vrijspelen.

Recipe Workshop: Dit is de plek waar je kledij kan maken of kleuren.

Store: Dé winkel waar je alle (basis)kledij kan kopen voor gold en/of diamonds.

Journey: Eigenlijk de belangrijkste plek van het spel, want hier maak je vooruitgang in het verhaal waardoor je kleding vrij speelt en gold verdient.

Home: Hier kan je je eigen huis inrichten!

Starry Corridor: Hier kan je vrij foto’s nemen van zelfgekozen outfits en deze delen. Eigenlijk een soort Instagram. Hieronder zie je enkele van mijn foto’s uit de Starry Corridor.


Het is echt wel een heel leuk spel, maar je moet een beetje tegen de verleiding kunnen van er geen geld aan te spenderen. Voor mij is dat geen probleem omdat het spel vrijgevig genoeg is, maar dan moet je ook wel geduld kunnen opbrengen.

 

Laat iets weten als je het spel ook speelt!

Mijn ID is 105822329, voor als je vrienden wilt worden.


One Comments

  • Riani

    12 maart 2019

    great post, thank you

    Reply

Leave a Reply