Harry Potter: Hogwarts Mystery

Vandaag is eindelijk het nieuwe mobile Harry Potter spel uitgekomen. Het spel heeft effectief de rechten gekocht om dit spel te mogen publiceren, dus het is een ‘officieel’ spel. Daarbij hebben ze ook enkele acteurs gevraagd om de stemmen van hun personage in te spreken. Dat klinkt veelbelovend, niet?

In deze blog schrijf ik mijn eerste indruk van het spel.

Het spel is een verhaal waarin je zelf keuzes kan maken (RPG) en begint dus met je uitnodiging voor Zweinstein. Je zal een student zijn op Zweinstein waarbij je alles zelf mag kiezen. Om te beginnen mag je eerst zelf je uiterlijk kiezen en je voor- en achternaam. De keuzes voor je uiterlijk zijn nog beperkt, maar je kan ze later nog aanpassen. Je kan achteraf nog nieuwe uiterlijke kenmerken vrijspelen en kopen.

Daarna moet je in de Wegisweg je boeken en een toverstaf gaan kopen en leer je hoe het spel werkt. Je hebt energie, geld en diamanten:

Met energie kan je acties uitvoeren. Dat heb je bijvoorbeeld nodig tijdens de les om nieuwe dingen te leren. Energie krijg je na verloop van tijd gratis bij.
Met geld kan je nieuwe haarstijlen, kledij en dergelijke kopen.
En tenslotte zijn diamanten het betaalmiddel waar je bijna alles mee kan kopen. Ook bijvoorbeeld nieuwe kledij, maar je kan ook energie bijkopen.

Je kan alle drie de betaalmiddelen kopen met echt geld, maar als je het spel slim speelt moet dat niet.

Zoals je hierboven ziet moet ik deze opdracht voltooien binnen de acht uur. Ik heb maar maximaal 24 stamina en dat was niet voldoende, dus het spel verplicht mij om te wachten tot ik weer energie heb. Je kan de energie ook kopen, maar je krijgt één energie per ± vier minuten, dus je zou om de zoveel uur het spel even kunnen spelen. De maximale stamina zal waarschijnlijk stijgen naargelang je vooruitgang.

Je hebt ook attributies: courage (moed), empathie (empathy) en kennis (knowledge). Deze kan je verbeteren door de keuzes die je maakt doorheen het verhaal. Ga je de arrogante Merula terugpesten of ga je met haar proberen te praten? Deze keuzes hebben allemaal invloed op het verhaal.

De uitwerking is best leuk gedaan. Het verhaal is leuk, de tekenstijl is leuk en de animatie is goed gedaan. De personages hebben ook hele leuke gezichtsexpressies.

Blijkbaar heb ik volgens het verhaal wel een rebelleuze broer, haha.

De eerste indruk van de lessen is wel saai. Je moet zoals in de foto hierboven vijf keer op ‘read’ drukken. Daarna moet je vijf keer de spreuk zogezegd opzeggen, dan vijf keer met je toverstok zwaaien. Af en toe moet je effectief met je vinger over het scherm vegen om met je toverstok te zwaaien, maar dat is niet zo vaak als gehoopt. Het is meer met je vinger tikken en het verhaal lezen, dan dat je effectief zelf handelingen moet proberen perfect uit te voeren.

Ik ben wel heel benieuwd naar alle mogelijke verhaallijnen. Wat als ik bijvoorbeeld Ravenklauw had gekozen?

Harry Potter: Hogwarts Mystery is een veelbelovend spel. Ik denk dat ik het wel een langere tijd wil spelen. Zo’n paar keer per dag tussen de lessen door. Perfect!


Leave a Reply