Cruel Beauty – Rosamund Hodge

Since birth, Nyx has been betrothed to the evil ruler of her kingdom-all because of a foolish bargain struck by her father. And since birth, she has been in training to kill him.

With no choice but to fulfill her duty, Nyx resents her family for never trying to save her and hates herself for wanting to escape her fate. Still, on her seventeenth birthday, Nyx abandons everything she’s ever known to marry the all-powerful, immortal Ignifex. Her plan? Seduce him, destroy his enchanted castle, and break the nine-hundred-year-old curse he put on her people.

But Ignifex is not at all what Nyx expected. The strangely charming lord beguiles her, and his castle—a shifting maze of magical rooms—enthralls her.

As Nyx searches for a way to free her homeland by uncovering Ignifex’s secrets, she finds herself unwillingly drawn to him. Even if she could bring herself to love her sworn enemy, how can she refuse her duty to kill him? With time running out, Nyx must decide what is more important: the future of her kingdom, or the man she was never supposed to love.


352 pagina’s – gepubliceerd op 28 januari 2014 door Balzer + Bray.


Cruel Beauty is een bewerking van het geliefde sprookje Belle en het Beest, maar dat is het ook niet letterlijk woord per woord. Enkele elementen zijn anders, waardoor het boek je helemaal meesleept in een alternatieve wereld en je graag wilt weten hoe het verder gaat aflopen. Want nee, hoewel het een bewerking is, is het einde niet zo voor de hand liggend.

In Cruel Beauty komt de Griekse mythologie ruim aan bod. De keuze van de namen, maar ook de verhalen die in het boek verteld worden zijn allemaal gebaseerd op Griekse mythes. Ik hou heel erg van Griekse mythologie, dus dat vond ik persoonlijk een fijne toevoeging. De naam van het hoofdpersonage, Nyx, vind ik ook een aangename verrassing toen ik begon te lezen. Nyx is de Griekse godin van de nacht en soms mijn schuilnaam op het internet. 😉 De oorsprong van de naam Ignifex ken niet, maar ik vond hem wel leuk om steeds te lezen. Shade daarentegen vond ik nogal lame als naam.

Ook de schrijfstijl van de schrijfster is fijn om te lezen. Ik vond het niet enorm hoogstaand, maar wel gewoon aangenaam om te lezen. Geen ellenlange, moedeloze en moeilijke zinnen. Dat is het belangrijkste, niet?

Ergens had ik wel het gevoel dat de schrijfster meer had mogen focussen op wat Ignifex dan wel juist is. Zogezegd een demon, ja, maar wat is een demon juist in dit verhaal? Was hij gewoon een mens met magische krachten of was hij effectief een demon?

Spoilers

meer tonen


Het is al enkele weken geleden dat ik het boek gelezen heb na het plaatsen van deze review en toch ben ik nog steeds hyped over het boek. Het is gewoon een heel fijn verhaal met leuke personages. Ik ben nog altijd bitter dat er geen vervolg is. :c

HDe schrijfster heeft nog een ander boek dat ook een bewerking van een sprookje is, Crimson Bound, dus dat ga ik zeker ook nog lezen!

HMaar het boek is absoluut vier sterren waard. Echt een aanrader als je graag iets verfrissend tussen de boekenreeksen door leest.


Leave a Reply