A Court of Frost and Starlight – Sarah J. Maas

Feyre, Rhys, and their close-knit circle of friends are still busy rebuilding the Night Court and the vastly-changed world beyond. But Winter Solstice is finally near, and with it, a hard-earned reprieve. Yet even the festive atmosphere can’t keep the shadows of the past from looming. As Feyre navigates her first Winter Solstice as High Lady, she finds that those dearest to her have more wounds than she anticipated–scars that will have far-reaching impact on the future of their Court.


272 pagina’s – gepubliceerd op 1 mei 2018 door Bloomsbury YA.


Boeken in deze serie

#1: A Court of Thorns and Roses #2: A Court of Mist and Fury
#3: A Court of Wings and Ruin Novella 1: A Court of Frost and Starlight

A Court of Frost and Starlight is een kortverhaal dat plaatsvindt na het einde van de trilogie. In het eerste boek leerden we kennis maken met Winter Solstice terwijl Feyre in de Spring Court verbleef. Deze keer viert ze het feest op een totaal andere manier in de Night Court. We zien onze geliefde Inner Circle terug in een gezellige setting.

Ik weet eerlijk gezegd niet goed hoe ik aan deze recensie moet beginnen. Het boek heeft een prachtige cover en ik was heel benieuwd om dit boek te lezen, maar toen ik zag hoe dun het was, was ik al teleurgesteld eigenlijk… 😛 Een Sarah J. Maas boek dat zo dun is? What happened!

Uiteindelijk tijdens het lezen viel het mee. Er zijn 28 hoofdstukken waarvan de ene al wat langer is dan de andere. Dat geeft toch het gevoel dat er veel in het boek verteld wordt. Er zijn deze keer ook meerdere POV’s. Het is vooral geschreven vanuit het standpunt van Feyre, maar ook af en toe uit Rhysands standpunt. Hier en daar wordt er een hoofdstuk geschreven in de derde persoon over Mor en over Cassian.

Ik denk dat ik het boek leuker had gevonden als ik het direct na het vorige boek had kunnen lezen. Ik miste feeling met de personages en de setting, vooral ook omdat het verhaal midden in de winter plaatsvindt terwijl het boek uitkomt tijdens de lente. Ik had iets liever gewacht tot de winter om dan met dit boek lekker onder een dekentje te kruipen met een warme tas thee.

Maas heeft over dit boek gezegd dat het een aanloop is naar de volgende trilogie. Misschien had het beter geweest als ze dit verhaal verweven had in het volgende volwaardige boek. Nu voelde het gehaast geschreven, alsof er niet genoeg tijd was om dit boek degelijk na te lezen.

Spoilers

meer tonen


Ik vind het vreselijk om een Sarah J. Maas boek zo’n lage score te geven, maar ze heeft al betere boeken geschreven dan dit.

Sorry Maas! Je blijft mijn favoriete schrijfster, maar niet door dit boek.


Leave a Reply