World Book Day – Mijn favoriete boeken

Vandaag is het World Book Day! Al van jongs af aan heb ik altijd graag gelezen, dus deze dag is best wel speciaal voor mij. Ik ben pas écht als een boekenwurm beginnen lezen toen ik ongeveer twaalf jaar was en ik ben daar nooit mee gestopt. Nu met mijn studies lees ik iets minder snel, maar het blijft mijn favoriete bezigheid. Ik lees vooral (enkel? :P) fantasy, dus de volgende lijst bevat enkel fantasy boeken. Dus bij deze: mijn top tien boeken(reeksen), let’s go!

10. De verwensing – Gail Carson Levine

Ik herinner me nog heel goed dat ik dit boek gekregen heb toen ik met mijn familie naar zee ging. Ik was ongeveer tien jaar oud en we gingen kamperen met een caravan. Ik verveelde me daar met momenten steendood. Ik heb dat boek gekozen omdat er ‘niets beters te vinden was’ en ik was eigenlijk ook totaal niet enthousiast om het te lezen. Uit verveling ben ik er toch in begonnen en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Het is een lange tijd één van mijn favoriete boeken geweest. Toen ik de film op dvd in een winkel gevonden had, was ik nog verliefder op het verhaal. Anne Hathaway, die Ella vertolkt, is lang mijn favoriete actrice daardoor geweest. En ik heb heel lang een boekencrush gehad op Prince Char. 😛

9. De Kus van de Vampier – Ellen Schreiber

Aah, wat een zalig boek was dat in die fase van mijn leven. Ik heb het gelezen toen emo’s en scènequeens heel populair begonnen te worden en ik vond dat heel fascinerend. Dit boek heeft een gothic kantje en hoewel er nooit wordt bewezen dat Alexander effectief een vampier is, vond ik dat een geweldig gegeven. Het boek zal mij altijd bij blijven. Waarschijnlijk omdat ik zo’n sterke connectie voelde met het hoofdpersonage Raven. De ‘vampier’ zijn naam, Alexander Sterling, blijft een van de mooiste namen.

8. The Selection – Kiera Cass

Een heerlijke serie om in weg te dromen. Natuurlijk met een driehoeksrelatie, waardoor je heerlijk kan wegdromen over twee knappe mogelijke kandidaten. Het drama in deze serie was ook heel leuk om te lezen.

7. The Siren – Kiera Cass

Van dezelfde schrijfster als The Selection, maar dit is een standalone. Ik heb altijd van de zee en zeemeerminnen gehouden en dit boek gaat daar over. De personificatie van de zee vind ik geweldig beschreven. De liefde in dit boek is heel mooi.

6. The Lunar Chronicles – Marissa Meyer

Een heerlijk futuristische serie en goed geschreven waardoor je heerlijk kan wegdromen. De voorspelbaarheid is er, want duh – sprookjes, maar het is wel spannend.

5. Throne of Glass – Sarah J. Maas

Deze serie is mijn tweede poging tot new adult en dat maakt het voor mij heel speciaal. Het is high fantasy met een badass hoofdpersonage en bepaalde onderwerpen worden niet uit de weg gegaan. Menselijke zaken zoals een menstruatie worden beschreven en dat maakt het eens zo realistisch. Oké, dit boek speelt zich af in een andere wereld, dus echt realistisch is het niet, maar het zijn die kleine dingen dat ervoor zorgen dat de lezer een connectie voelt. Hoewel het Fae zijn, zijn ze nog wel menselijk.

4. Harry Potter – J.K. Rowling

Zalige boeken, zalige films. Wat meer moet ik daar over zeggen? Wie is er nu niet boos dat hij of zij op z’n elfste geen brief van Zweinstein heeft gekregen? 🙁

3. A Court of Thorns and Roses – Sarah. J . Maas

Dit is mijn eerste poging van het New Adult-genre. Ook eigenlijk een van de eerste keren dat ik high fantasy heb gelezen. Ik dacht altijd dat ik een voorkeur had voor fantasy die in onze wereld gebeurde, maar dit boek heeft het tegendeel bewezen. Een fantasiewereld kan zoveel moois bevatten als het goed is beschreven. De schrijfster heeft daar echt talent voor. Ook de personages voelen heel ‘echt’ aan. Deze serie is momenteel mijn favoriete serie, maar de (voor mij) klassiekers verdienen toch nog steeds de tweede en eerste plaats.

“Rhysand is the most handsome High Lord. Rhysand is the most delightful High Lord. Rhysand is the most cunning High Lord.”

2. The Saga of Darren Shan – Darren Shan

Deze boeken heb ik verslonden! Ik heb echt een voorliefde voor zeemeerminnen en vampiers en ik vond Shan’s representatie van Vampiers perfect. De schrijver heeft altijd moeite gedaan om de Vampiers een realistisch kantje te geven waardoor ze perfect mogelijk in onze samenleving kunnen leven. Dit gaf mij oprecht hoop dat er magische wezens in onze wereld bestaan. Waar komen de verhalen anders vandaan?

Toen ik zelf verhalen begon te schrijven, heb ik mij gebaseerd op Shan’s schrijfstijl. Het is een simpele stijl die je heel vlot laat lezen, maar ook de ruimte laat om je eigen fantasie te gebruiken.

1. De Kronieken van Narnia – C.S. Lewis

Eén van mijn eerste series die ik volledig uitgelezen heb. Ik heb ze gelezen met mijn beste vriendin, waarna we altijd samen verhalen over Narnia schreven met onszelf in de hoofdrol. Ik ben niet gelovig en dat moet ook niet van deze serie, maar er zit wel een mooie boodschap en moraal in. Dat maakt De Kronieken van Narnia voor mij ook zo speciaal. Het is een kinderboek en het zal je verhalen bijbrengen, maar als volwassene versta je nog eens zoveel implicaties. Daarom is het zoveel meer dan een simpel kinderboek. Ik kan deze serie aan iedereen aanraden


Leave a Reply