Jvlogs – bloggende buitenlanders in Japan

Al sinds 2012 kan je Rachel & Jun volgen op YouTube. Rachel is een Amerikaanse die getrouwd is met de Japanse Jun. Dit zorgt voor enkele cultuurverschillen, waar ze samen vlogs over maken.

Vlog is een afkorting voor video blog, een visueel dagboek. De J staat voor Japan. Jvlogs zijn dus Japanse video blogs.
Vaak wordt er gevlogt over de Japanse taal, cultuur & traditie en het alledaagse leven in Japan. Mijn favoriete jvloggers zijn Rachel & Jun. Rachel maakt video’s over haar ervaringen in de Japanse cultuur, naast de zijde van Jun, die amper anders gekend heeft.

What NOT to do in Japan – Rachel & Jun, 17 maart 2012

 

Het fijne aan Rachel & Jun is, dat ze niet zomaar video’s maken over hun opinies en ervaringen. Ze doen aan research, waardoor hun vlogs als een betrouwbare kijk op Japan kunnen aanzien worden. Natuurlijk met een korreltje zout, want het blijven maar twee mensen van de 127 miljoen Japanse inwoners.

Een leuke selectie van filmpjes:

Voor de Japanse kijkers en Japanse studenten, ondertitelen ze alles in het Japans. Enkele video’s zijn helemaal in het Japans gesproken met Engelse ondertiteling. Dit doen meerdere vloggers in Japan. Daardoor zijn deze YouTubers niet enkel leuk om te volgen, maar ook een handig oefenmiddel voor je Japans.

Leuk pluspuntje: Rachel & Jun hebben ondertitels in meerdere talen, waaronder Nederlands.

Enkele vloggers in Japan:

Kortom: Jvloggers zijn een leuke, maar leerzame manier van ontspanning voor eenieder die van Japan houdt.


One Comments

  • Riani

    22 februari 2019

    great blog, thank you for sharing

    Reply

Leave a Reply