De dag voor vertrek

Morgen is het zo ver!

Mijn kamer is van een slagveld naar opgeruimd en netjes gegaan in iets minder dan een paar uur tijd. Alles wat ik wilde meenemen lag verspreid over de hele vloer van mijn kamer en uiteindelijk is na veel overweging één vierde terug in mijn kledingkast gelegd. Met als reden dat ik plaats wil houden voor leuke dingen en souvenirs om mee te nemen naar huis, al is het een geluk dat er een wasmachine beschikbaar is. Nu ga ik wel de rest van de dag nog nerveus tientallen keren checken of ik niets vergeten ben..

Mijn bagage inpakken was grappig. Eerst had ik alles mooi in stapeltjes gelegd, maar het werd al snel duidelijk dat het niet ging passen. Daarom heb ik wat ‘travel hacks‘ opgezocht en alles opgerold, wat tegen mijn verwachting in heel wat meer ruimte creëerde. Uiteindelijk is er nog plek om dingen te kopen en mee te nemen.

Mijn koffer
Mijn koffer

Ondertussen ben ik ook al online ingecheckt en heb ik mijn boarding pass al afgeprint. Op de vlucht van Zaventem (BE) naar Frankfurt (DE) zit ik aan het raam en in het midden van het vliegtuig en de vlucht duurt ± een uur. Op de vlucht van Frankfurt (DE) naar Osaka (JP), die ± elf uur duurt, zit ik jammer genoeg in één van de middelste zetels en helemaal achteraan het vliegtuig. Men zegt dat als je je aan de vleugels zit, je het minste voelt dus ik ben heel erg benieuwd hoe dat aan de staart van het vliegtuig zal zijn. En natuurlijk hopen dat ik kan slapen nu ik niet naar buiten kan kijken.

We komen toe in Osaka omstreeks half acht ’s ochtends, dus we kunnen meteen aan onze dag beginnen.

En op kop toe heb ik vandaag via het Buddy Programme van de KU Leuven een Japanse studente als buddy toegewezen gekregen. Dat betekent dat ik haar wegwijs moet maken in Leuven, maar vooral er (hopelijk!) een goede vriendin aan over houd. Ze is momenteel nog in Japan, dus wie weet woont ze in de buurt. 😀

 1 day till departure

\(≧▽≦)/


Leave a Reply