Welkom in Tenri

Dag 9 – Homestay Family

Vandaag was het heel wat kouder. De lessen waren niet zo interessant. De eerste les weet ik niet meer waar ze over ging, buiten herten. En de tweede was een preparation voor de uitstap die we maandag gaan maken. We kregen ook wat tips mee over Japanse manieren en gastvrijheid.

In de namiddag kregen we eindelijk onze host families te zien. We zaten eerst apart en werden dan om te beurten naar voren geroepen en er werd een foto van ons genomen. De hostmama Miwa was er met haar zoontje Hiro, want de hostpapa Shun moest nog werken. Het zijn allebei leerkrachten.
In de autorit naar hun huis, wat een uurtje duurde, hebben we in het Engels gepraat omdat Miwa leerkracht Engels is. Shun is wiskundeleraar en kan niet goed Engels, dus eens we in het huis kwamen spraken we enkel nog Japans.

Ze hebben een prachtig huis, een nieuwbouw van januari 2015, maar het is echt nog typisch Japans met een genkan, waar je je schoenen uitdoet voor je het huis binnen gaat, een Japanse kamer met tatami matten, etc..

We hebben sushi gegeten, maar echt heel anders dan degene die we in België kennen.


Leave a Reply