Dag 6 – Tōdaiji Tempel

Herten, herten en nog meer herten! Nara staat bekend om haar tamme rondlopende herten, maar dat we ze zo vaak zouden zien, had ik niet verwacht.

Het eerste hert zagen we toen we op de campus toekwamen. Het liep tussen de schoolgebouwen door alsof het niets was.

De eerste les ging over de organisatie UNTWO van de Verenigde Naties. Het werd gegeven door een Amerikaanse. Heel interessant! De les daarna ging over film shooting. We moeten een filmpje maken over Nara met iedereen tezamen en dat wordt dan getoond op de laatste dag en dient als souvenir.

Na de lessen zijn we de Tōdaiji tempel gaan bezoeken. Daar staat het grootste Boeddhabeeld van Japan. Ik had het niet zó groot verwacht.

Rondom de tempel is het Nara Park, waar enorm veel herten vrij rondlopen. We probeerden er mee te poseren en selfies te nemen. Ze laten dat perfect toe, maar het was toch maar oppassen. Normaal gezien zijn daar ook verkopers van hertensnoepjes, maar jammer genoeg vonden we geen verkopers.

Daarna hebben we nog wat door Nara rondgelopen en een Shinto schrijn bezocht. Het was geweldig rustgevend.

Bij het terugkeren om iets te eten te zoeken, zagen we nog meer herten. Tientallen herten keerden terug naar hun slaapplek en moesten daarvoor het straat oversteken. Ze wachten effectief tot het voetgangerslicht groen is, maar eens ze vertrokken zijn en het wordt weer rood, blijven ze gaan en creëren ze een enorme file

Als avondeten hebben we udon gegeten. Ik had een Japanese curry udon wat eerst lekker was, maar ik had al snel genoeg.

Ik kijk er naar uit om nog meer herten te zien. 😉


Leave a Reply