Dag 3 – Umeda en het Pokémon Center

Vandaag was de warmte al aangenamer. Het was een regenachtige dag, maar dat was niet erg want regen geeft verfrissing. Uiteindelijk was het in de namiddag al goed opgeklaard.

Omdat we gisteren zo vroeg waren gaan slapen, waren we al om 6:15 op, wat ons veel tijd gaf want de winkels openen hier pas rond 10u. Dus na een rustige ochtend zijn we meteen naar Umeda gegaan met de metro. Alleen al het uitzoeken hoe je de metro moet nemen is een heel avontuur, maar wel typisch Japans. De mensen staan in mooie lijnen te wachten, de mensen die eraf moeten krijgen de kans om eerst af te stappen. Er was zelfs een ‘women-only’ wagon.

In Umeda zijn we naar grote winkels geweest zoals Kiddy Land, een speelgoedwinkel, Yodobashi Camera, een electronicawinkel met 13 verdiepen zoals één verdieping in de Mediamarkt op de A12… Echt de moeite! Ik heb er een 電車辞書 (denshi jisho) gekocht voor mijn studies. Dat is een Japans-Engels elektronisch woordenboek.

’s Middags hebben we heel lekker gegeten boven het winkelgedeelte van Yodobashi. Het is een gefrituurde mix van vlees, vis en groentjes. Rechtsboven staat een kommetje soep en rechtsonder een kommetje saus. Linksboven heb ik geen idee.

We zijn ook in het Hep Five gebouw geweest, wat een shoppingcenter is met een tiental verdiepingen. Er waren solden, dus overal stonden werknemers voor de winkel de mensen te lokken met een bordje en hun geroep dat we dáár moesten komen shoppen. Echt vreselijk als je zo tien winkels kort op elkaar hebt.

Op verdieping 7 was een restaurant waar we een milkshake hebben gedronken. Echt lekker, maar Japanners hebben wel de gewoonte om elke drank voor de helft te vullen met ijsblokjes.

Op verdieping 8 waren er Purikura machines. Heel leuk! Op verdieping 9 was er een attractie genaamd ‘Search for the Lost Treasure’. Een ritje kostte 600 yen en omdat we zo hoog zaten, wilden we dat best eens proberen. Op de foto stond een bootje afgebeeld met water, dus we hadden echt water verwacht. Uiteindelijk was er een bootje dat een andere kamer binnen reed waar een groot scherm was. Er werd een rivier getoond die we dan zogezegd wild bevaarden terwijl de boot heen en weer geschud werd. Echt een belevenis zo hoog in een gebouw.

We zijn daarna naar het Pokémon center geweest. Echt heel leuk, maar ontzettend duur. Ik heb een knuffel gekocht als cadeau en een papierhouder met Lucario op.

Uiteindelijk hebben we de metro terug genomen naar Namba en hebben we na meermaals verdwalen onze airbnb gevonden. We zijn weer spontaan geholpen door een drietal Japanners vandaag. Echt vriendelijke mensen!

Mijn voeten doen vreselijke pijn, dus tijd om te gaan slapen!


Leave a Reply