Rioolputdeksel

Dag 11 – Field trip naar Hōryūji, Tatsuta shrine en Yamato Koriyama

Voorlaatste dag!
Vandaag was de uitstap naar de Hōryūji tempel, Tatsuta shrine en Yamato Koriyama town.

Om 9:50u werden we aan de unif verwacht om dan met een bus naar de Horyuji tempel te gaan. Het was een rit van veertig minuten.

Het Horyuji domein is echt prachtig. We kregen een korte uitleg van een gids en dan mochten we vrij rondlopen. Het is ook heel groot, maar het was er zo warm dat we eigenlijk meer in de schaduw zijn moeten gaan zitten dan dat we konden rondkijken. T_T

Daarna was het een korte rit naar de Tatsuta shrine, waar we niet zo lang konden blijven omdat onze planning wat was uitgelopen. We hebben er geleerd hoe je het ‘ritueel’ uitvoert als je voor een shrine staat.

De laatste bestemming was Yamato Koriyama town, een dorp dat gekend staat om haar liefde voor goudvissen. Het was er heel kalm en dat maakte het fijn. Er was een plek waar je aan Goldfish Scooping kan doen voor 200 yen, maar daar hadden we jammer genoeg geen tijd voor.

Overal aan de huizen stonden aquariums buiten en er liep een waterweg in het midden van de main street. Een andere bezienswaardigheid was een telefooncel die dienst deed als aquarium.

De tijd vloog en we gingen al snel weer terug naar Nara en daar heb ik mijn valies ingepakt. Die avond hebben we gezellig gebabbeld en gedronken met de andere meisjes in de leefruimte van het huis.


Leave a Reply