Yukata

Dag 10 – Gion Matsuri

Vandaag was geweldig! Het was mijn eerste nacht dat ik heb geslapen op een futon. Eigenlijk viel het best goed mee, maar het is inderdaad heel hard aan je achterwerk.

In de ochtend hebben we heel uitgebreid gegeten en zijn we naar de Joshoji tempel gegaan. We kregen er een privérondleiding van de monnik die het domein beheert. Het was práchtig, met alle kunst en de Japanse tuin.

Daarna zijn we naar de supermarkt gegaan om ingrediënten te kopen voor oyakodon te maken. Het is een soort donburi, rijdt met daarbovenop ei en kip.

We hebben dit samen gemaakt met de hostmama Miwa, en haar vriendin Megumi. Miwa met haar zoontje Hiro en Megumi met haar dochtertje Mai. Allebei één jaar en één maand oud. Schattig!
We hebben samen origami gevouwen.

Rond 4u zijn we ons beginnen klaarmaken om naar het Gion Matsuri te gaan. We hebben enorm veel geluk dat we vandaag in Tenri bij deze host family verblijven. We kregen een yukata om aan te trekken en om 6u gingen we eten met onze yukata aan. Ook de hostpapa Shun en Hiro hadden een genmei aan.

Het eten was met meerdere gerechten, dus er was een enorm (lekkere!) variëteit. Ik heb ervan genoten!

Na het eten zijn we door het festival gelopen. Het was er heel gezellig. Eigenlijk was het zoals een Belgische kermis, maar landelijker met typische specialiteiten en activiteiten van de streek.

Alles was vandaag in het Japans en dat leert mij vooral

もっと勉強した方がいい!


Leave a Reply