Dag 2 – Aankomst en DenDen Town

De vlieger kwam ’s ochtends vroeg om 7u aan in Japan en iedereen leek heel moe te zijn. We moesten een shuttle, een soort tram, naar het hoofdgebouw nemen. Daar moesten we door de immigratie en douane, wat heel goed mee viel.

Ook in Japan zijn er maatregelen tegen terrorisme, al zijn België en Duitsland heel wat meer beangstigend.

Daarna hadden we een rechtstreekse bus naar het hartje van Osaka. Deze rit duurde een klein uur en gaf ons eigenlijk niet het gevoel dat we in Japan zaten omwille van de snelweg. Alleen was het soms raar dat we links reden en dus rechts ingehaald werden.

Eens in Osaka hebben we onze valiezen laten bewaren door zo’n bagagedienst en zijn we naar Den Den Town geweest. Dit is mini Akihabara, dus wel de moeite! Ik heb een legit Nendoroid gekocht voor maar 1200 yen (11,50 euro)! Achteraf gezien missen er wel wat onderdelen, maar je kan er nog meerdere poses mee en dat de verkoper heeft dat ook vermeld dat er iets kon missen, dus non the less een goede koop.

Verder was de warmte heel verstikkend. Het geeft echt een overwelmend gevoel elke keer je buiten komt. De airco’s binnen zijn dan heel verfrissend, maar als je dan een tijdje binnen bent voelt dat snel ook warm aan. Dan is buiten komen eens zo erg. We hebben dan elk ook om te beurten bijna allemaal een flauwte gehad.

We hebben drie mensen gehad die spontaan kwamen vragen of we hulp nodig hadden toen we de kaart aan het lezen waren. Een andere man begon gewoon met ons een gesprek toen we aan het wachten waren. Japanners zijn echt heel vriendelijk.
We hebben eigenlijk de hele dag de weg lopen zoeken en Den Den Town bezocht. Dit was meer dan genoeg, want we zijn gemakkelijk meer dan 24u wakker met kleine uurtjes slaap.


Leave a Reply