Fitness: doen of niet?

Ik wil fitnessen. Punt.
Al sinds het begin van de zomer ben ik aan het denken om met fitness te beginnen. Ik doe al drie jaar lang niets van sport en dat begin ik steeds harder te merken. Mijn conditie is nul. Ik ben al uitgeput en heb verzuurde benen als ik een paar minuten moet lopen. Ook met mijn figuur ben ik ontevreden en vooral onzeker over mijzelf. Dat terwijl ik 21 jaar ben en eigenlijk in de fleur van mijn leven moet zijn. Schandalig!

Alleen hoe en waar?
Ik wilde eerst naar Basic Fit omdat die goedkoop is en in dezelfde straat is als mijn kot.
Máár zo denken vele studenten er over. Als je ’s avonds door de ramen kijkt of de recensies leest, zie je dat een groot deel van de toestellen bezet is waardoor je niet vrijuit kunt sporten. Laat staan, ik zou niet weten hoe ik moet beginnen en Basic Fit geeft geen coaching.

Na de zomervakantie heb ik het idee van fitnessen maar gewoon laten varen. Ik ben niet sportief en het is best wel duur als je geen (weekend)werk hebt.
Tot een vriendin van me zei dat ze fitnesste in een fitness die ik er heel aantrekkelijk vond uitzien. Ze kreeg bij haar abonnement de kans om iemand uit te nodigen en een test te laten doen zonder een verplicht abonnement, en ze stelde dit voor aan mij. Een beetje aarzelend zei ik ja, maar nu een aantal dagen kijk ik er naar uit. Zij heeft mij de eerste stap laten zetten in de goede richting, want uit mijzelf zou ik niet snel een afspraak durven maken. Maar ik wil écht gezonder en fitter worden.

Jammer genoeg is haar fitness 40 euro per maand, wat een serieuze hap uit mijn maandelijks budget is. Maar je hebt wel coaching, moderne toestellen, sauna, zonnebank, gratis fruit, enzovoort.
Het klinkt gewoon heel goed. Enige nadeel: het is sowieso een jaarabonnement en ik weet niet of ik het een jaar volhoud. Zeker niet omdat ik tijdens de examen- en vakantieperiodes niet in Leuven ben en dus niet kan gaan sporten. Dat zijn vier van de twaalf verloren maanden…

Hebben jullie tips?
Ik houd jullie op de hoogte!


Leave a Reply