Mariko - DollZone Ani

Een nieuwe doll?!

Aish, where to start? In 2011 heb ik mijn eerste doll ooit gekocht, een DollZone Ani (Mariko), die ik vandaag nog steeds heb en liefkoos. In de tussentijd heb ik drie andere dolls gehad die groter waren, maar ik had er geen klik mee. Ik had voor die groottes van dolls weinig kleren en dat vond ik ontzettend jammer. Vaak waren die kleren ook heel duur, dus ik kocht ze niet.

Mariko

Voor mijn kleinste doll, Mariko, heb ik heel veel kleertjes tweedehands kunnen kopen voor een klein prijsje. Er waren ook veel mensen die de kleren zelf maakten en goedkoop verkochten. Ik heb de mooiste lolita kleren voor Mariko en dat maakt haar ongelooflijk cute.

Vanaf april 2014 is DollZone Ani niet meer nieuw te koop. Op dat moment had ik zoiets van ‘neeee 🙁 ‘, maar ik had geen geld en heb er eigenlijk niet zo hard bij stilgestaan. Later heb ik me dan beseft dat ik graag nog een kleine doll (Yo-SD formaat) zou willen, omdat dat formaat toch wel een plekje in mijn hart heeft. Ik was toen aan het twijfelen tussen een Fairyland doll of nog een DollZone Ani. Fairyland is ontzettend duur ($300+) en DollZone Ani was natuurlijk al niet meer te verkrijgen. Dus had ik mij voorgenomen dat als ik DollZone Ani ooit tweedehands zou tegen komen in goede staat, ik haar zou kopen. Wel ja, hier sta ik dan.

Ik was rustig door Facebook aan het scrollen tot ik haar tegen kwam. Ze werd verkocht in een BJD Facebook-groep voor $140 door een vrouw uit Polen. Nu, kan ik haar vertrouwen? Ik weet het niet. Deze doll heeft dezelfde face-up als Mariko in goede staat en is egaal vergeeld. Ze heeft geen beschadigingen. De verkoopster beweert echter dat ze de eerste eigenaar is, maar in eerdere pogingen om ze te verkopen zegt ze dat ze de tweede eigenaar is. Op zich maakt mij dat niet uit als ze nog in goede staat is, maar het is wel vreemd.

Ik heb de verkoopster als een echte detective zitten opzoeken op het internet. Via haar Facebook naam kwam ik nergens op uit, maar het Paypal adres dat ze me gaf, bevatte haar username. Zo heb ik ontdekt dat ze eerder wel al eens dolls verkocht had en die reviews, een zestal, waren positief. Ze had ook een winkeltje op Etsy waarin ze zelfgemaakte juwelen verkoopt met positieve feedback.
De verkoopster wou via Paypal de betaling ontvangen en ik wist dat Paypal gelukkig een kopersbescherming heeft. Dat heb ik ook uitgezocht hoe dat juist werkt. Normaal gezien als de doll niet in orde is, dan kan ik een claim indienen bij Paypal en krijg ik mijn geld terug.

Ze is vandaag verzonden. Fingers crossed dat de doll ook effectief in zo’n goede staat is als op de foto’s. En ik mag stilletjes aan een naam gaan bedenken. 😀 (en de tracking code elke tien minuten gaan stalken)


One Comments

Leave a Reply