Ik ga naar Japan!

Op 11 april kwam een prof de les grammatica binnen om ons uit te nodigen om deel te nemen aan het Mahoroba Summer Programme van de Nara Women’s University (NWU) in Japan. Dit programma werd voor de tweede keer georganiseerd en je les- en verblijfskosten zouden gratis zijn.
Aangezien een programma al snel 3000 euro kost voor alleen nog maar de les- en verblijfskosten, was dit een buitenkansje!

Ik heb diezelfde dag nog aan mijn ouders toestemming gevraagd en heb twee dagen nadien naar de prof een mail gestuurd dat ik graag zou deelnemen.

Een maand later, op 9 mei, heeft een vriendin die ook graag wilde deelnemen een mail gestuurd naar de prof en maar goed ook, want de prof was bijna vergeten onze aanmelding door te sturen. We kregen alle vier een inschrijvingsformulier en daardoor dachten we dat we allemaal mee mochten naar Japan. Niet dus, in Nara moesten ze ook nog eens een selectie maken tussen de aanmeldingen.
Elke dag bedacht ik me wat ik allemaal in Nara zou gaan kunnen doen, maar ik werd altijd overvallen door een gevoel van angst dat ik niet mee zou mogen gaan. Er waren maar drie tot vier plaatsen beschikbaar en ondertussen waren we al met vijf personen die zich hadden aangemeld.

Op 25 mei, heel wat nervositeit later, kregen we het verlossende antwoord. Een prof van de Nara University had ons een mail gestuurd dat we alle vijf (!) geaccepteerd zijn!

Het antwoord kwam tijdens de examenweek, dus dat was wel even lastig om geconcentreerd te blijven op elk examen. Het belangrijkste dat zo snel mogelijk geregeld moest zijn waren de vliegtuigtickets en de overnachtingsplaats, aangezien we met z’n vijven hadden besloten om drie dagen vroeger te vertrekken om zelf nog wat rond te lopen. De rest werd door Nara zelf geregeld.

Het was de eerste keer dat ik vliegtuigtickets zou boeken, dus dat was wel enorm spannend. Ik heb de vluchtnummers wel tientallen keren nagekeken.

We krijgen nu geregeld mails van NWU om formulieren in te vullen, een foto door te sturen, … . Ik kan nog steeds niet geloven dat ik naar Japan ga, maar bij elke mail die ik krijg kriebelt het.
Ik ben enorm blij en dankbaar voor deze kans.

31 days till departure


Leave a Reply